EPDK’dan İGDAŞ’a fatura soruşturması

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) İGDAŞ ’a fatura soruşturması açtı. İstanbul ’da ikamet eden doğal gaz abonelerinden yoğun şekilde gelen yüksek fatura şikayetlerini inceleyen EPDK ilgili dağıtım şirketi İGDAŞ ’ın mevzuata aykırı sürelerde abonelerine fatura düzenlediğini tespit etti. EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz “Gelen şikayetlere baktığımızda mevzuata aykırı sürelerde fatura düzenlendiğini tespit ettik. bu durum haliyle vatandaşlarımızın faturasını oldukça yükseltmiş. Derhal soruşturma açtık. Gerekeni yapacağız.” dedi.
Haberturk.com, nisan ayı başında elektrik ve doğalgaz faturasında yeni dönem başladığını, karantina bölgelerinde kıyasen faturaya geçildiğini duyurmuştu. Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında karantinaya alınan, idari kararlar sebebiyle sayaç okumalarının durdurulduğu ve sayaç okuma yapan çalışanların sosyal mesafelerini koruyamayacağı durumlarda, elektrik ve doğal gaz faturalarında “kıyasen” düzenleme yapılacağı, söz konusu uygulamanın 3 ay süreyle yürürlükte kalacağı duyurulmuştu.
‘SAYAÇLAR OKUNUYOR, KIYASEN FATURA YOK’
İGDAŞ son dönemlerde doğal gaz faturalarının yüksek geldiğine ilişkin şikayetler üzerine, ”Daha önce de olduğu gibi gerçek tüketim üzerinden ve sayaçlar yerinde okunarak fatura oluşturulmaktadır” açıklaması yapmıştı.İGDAŞ, EPDK ’nın geçmiş iki yılın ortalaması alınarak kıyasen fatura düzenlemesi şeklindeki uygulamasının karantina ilanı gibi belli şartlara bağlandığına dikkat çekmiş ve ”İstanbul ’da söz konusu şartları gerektiren bir durum meydana gelmemiştir. Dolayısıyla, EPDK kararlarına uygun olarak kurumumuzca kıyasen fatura düzenlenmemektedir” açıklamasını yapmıştı.
‘GÜNLÜK TÜKETİM ARTTI’
İGDAŞ faturaların doğal gaz tüketimi günlük bazda arttığı için yükseldiğini kaydetmişti.

Öte yandan evde kalma döneminde bazı abonelerin elektrik faturalarında, önceki aylarla karşılaştırıldığında yüzde 50 ve üstünde artış olduğu görüldü.
24 SAATGÜNÜN ÖZETİ24 saat24 saat günün önemli haberleri ve gelişmeleriKORONAVİRÜS SON DAKİKA HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!
SON DAKİKA HABERLERİ için ayrıca HABERTURK.COM uygulamasını,
App Store
Google Play
Twitter hesabımızı takip edebilirsiniz.
son dakika haberiigdaşepdkdoğal gazfatura şikayetleriGÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ