DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

İnsan nesli sona mı eriyor?

İnsan nesli sona mı eriyor?
18.12.2019
341
A+
A-

İngiltere ’nin en önemli eğitim kurumlarından olan Oxford Üniversitesi’ndeki bilim insanları Etiyopya ve Fas’ta elde edilen on binlerce yıllık arkeolojik bulguları kullandılar. Arkeolojik bulgulardan elde edilen verilerle insan neslinin tükenme ihtimali hesaplandı.

‘ ’İnsanlığın sona erme ihtimali 14 binde 1 ’ ’

Bilim insanlarının 350 bin yıllık arkeolojik verileri incelediği ve bu verilere dayanarak insanlığın neslinin tükenme olasılığının hesaplandığı belirtildi. Yapılan çalışmada insanlığın neslinin tükenme ihtimali 14 binde 1 olarak hesaplandı.

İnsan neslinin tükenmesinin bu 14 binde 1’lik ihtimali, bir insanın üzerine yıldırım düşmesi ihtimali olan 700 binde 1’den çok daha yüksek bir oran. Hatta bir insanın köpekbalığı saldırısına uğramasının bile insanlığın neslinin sona erecek olmasından daha uzak bir ihtimal olduğu açıklandı.

İnsanlığın sonunu bilinçsiz antibiyotik kullanımı ve iklim değişikliği getirebilir

Ekip, insanlığın sonunu getirebilecek felaketler arasında doğa olaylarını gösteriyor. Ancak insan eliyle meydana gelebilecek felaketler olan nükleer savaş, iklim değişikliği ve bilinçsiz antibiyotik kullanımı gibi olaylar da insan neslinin sona ermesine neden olabilir.

Bu haberi de okudularKış hastalıklarından koruyan beslenme alışkanlıkları

Bu haberi de okudularGenç erkeklerde testis kanserine yakalanma riski daha yüksek

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.