DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Bakan Albayrak’tan büyüme açıklaması

Bakan Albayrak’tan büyüme açıklaması
02.12.2019
385
A+
A-
HABERTURK.COM

“24. Beynelmilel İpekyolu İşadamları Doruğu”ne katılmak üzere Trabzon’a gelen Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ı, havalimanında Vali İsmail Ustaoğlu, bazı bölge şehirlerinin milletvekilleri, Megakent Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, AK Parti Şehir Başkanı Haydar Revi ve öbür alakalılar karşıladı.

Albayrak, burada kendisini bekleyen partililere hitaben yaptığı konuşmada, hem ana ocağı hem baba ocağında bulunmaktan mutluluk dinlediğini belirterek, kendisini içten, muhabbetli biçimde karşılayanlara teşekkür etti.

Trabzon’da ehemmiyetli bir programları olduğunu belirten Albayrak, “Hazine ve Maliye Bakanı olarak allahın izniyle Türkiye’nin ticaret ve ekonomi merkezi olması noktasında beynelmilel bir programımız var. Dünyanın dört bir tarafından yatırımcılar, iş dünyasından temsilcilerin katıldığı bir program var. O programa gelerek hem Trabzon hem Türkiye için yeni ekonomi yarıyılımızda büyük ve eforlu Türkiye idealimize hizmet etme noktasında ehemmiyetli bir görüşme yapacağız, buluşma yapacağız.” diye konuştu.

“TÜRKİYE EKONOMİSİ ÖZELİNDE EHEMMİYETLİ ADIMLAR ATACAĞIZ”

Albayrak, programda iş dünyası ile konuşmaları olacağını ifade ederek, laflarını şöyle sürdürdü:

“Bankalarımızı getirdik, Türkiye ekonomisi özelinde ehemmiyetli adımlar atacağız. Niçin? Şunu çok net görmemiz gerekli, özellikle son bir yıldır Türkiye ekonomimize büyük bir işlem oldu, takip ettik değil mi? Biz dediğimiz zaman çok fazla dikkate almadı birileri ama harekâtı yapanlar bunu itiraf edince birileri görmeye başladı bunu, öyle değil mi Türkiye’ye, Türkiye ekonomisine ve elhamdülillah Türkiye son bir senede tam bu işlemleri püskürtecek bir refleksle hamdolsunsun tekerrürden ekonomik olarak eforlu sihrime trendine girmeye başladı ve son sayılar gösteriyor ki Allah’ın izniyle son çeyrek haysiyetiyle Türkiye ekonomisi yüzde 4, yüzde 5 sihrime patikasına girmeye başladı. Ekim, kasım, aralık ayları tekerrür yüzde 5 gelişiyor. Bu ne demek öğreniyor musunuz? İstihdam demek, yatırım demek, Türkiye ekonomisinin kazanç seviyesinin hep beraber daha öncekisinden daha eforlu çoğalmaya başlaması demek ve Allah’ın izniyle bu yola girmeye başladık.”

Kur hamlelerine, ekonomik hücumlara karşın eforlu adımlarla yollarına devam edeceklerini vurgulayan Albayrak, “Natürel ülkemizin başında çok eforlu bir lider var, ülkemizin başında çok büyük bir dünya lideri var. Son bir aydaki yaşananlara gerçeğinde bunun çok hoş bir misali olarak tanık olduk değil mi? Barış Pınarı Harekatı vesilesiyle bir tarafta bir dünyanın bir eforu, bir tarafta öbür süper eforu öyle mi, bu mülakatlarla Türkiye, askeri harekâtlarla Türkiye çok büyük bir galibiyet elde etti, takip ettik değil mi? Allah’ın izniyle hem askeri, güvenlik siyasetlerimizle hem ekonomi siyasetlerimizle yeni dünya kumpasında cemiyetle halkla sizlerle hep beraber yekvücut olarak Türkiye’yi çok daha eforlu yarınlara taşıyacağız.” dedi.

Bakan Albayrak, iktidarlarının Karadeniz’in, Trabzon başta olmak üzere her daim çok eforlu destekledidiğini dile getirerek, “Ben burada Trabzon’un evladı olarak sizlerin bireyinde tüm Trabzonlu hemşehrilerime bir kere daha kalben en derin teşekkürlerimi iletmek istiyorum, hepinizden Allah razı olsun.” ifadesini kullandı.

“2019 SENESİNİ POZİTİF BİR GELİŞMEYLE GERİDE VAZGEÇECEĞİZ”

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İpekyolu İşadamları Doruğu’nde yaptığı konuşmada,”Attığımız güven verici adımlarla ekonomik etkinliği desteklemeye müteveccih önlemlerin de tesiriyle 2019 senesini bir hayli müessesenin, şunun bunun varsayımları ve temennilerin ötesindeki bir performansla allahın izniyle pozitif bir gelişmeyle geride vazgeçeceğiz” dedi.

Albayrak, “Güven endekslerindeki sürekli çoğalışlar, derlenmenin kuvvetlenerek sürdüğünü çok net ortaya koyuyor.” dedi.,

Albayrak, “İmal, ihracat ve istihdam öncelikli yatırımları desteklemeye devam edeceğiz. Yeni ekonomi programında ortaya koyduğumuz niyetlere ve başkalaşım idealimize Türkiye olarak emin adımlarla ilerleyeceğiz.” ifadesini kullandı.

“GÖSTERGELER TÜRKİYE’NİN 2020’DE SİHRİME POTANSİYELİNE ÇOK RAHAT ERİŞECEĞİNİ GÖSTERİYOR”

Bakan Albayrak, şöyle devam etti:

“Son Türkiye Odalar Ve Borsalar Birliği bilgilerine göre 2019 ekim ayında kurulan firma rakamında eylüle göre yüzde 8,5, geçen seneye göre yüzde 18 çoğalış var. İstihdama baktığımızda eforlu derlenme sinyallerini görüyoruz. Eylül ayında 400 binin üzerinde SGK girişi var, ekim ayı pozitif devam ediyor, kasım, aralık istihdam tarafında da bunu görüyoruz. İşte tüm bu göstergeler, Türkiye’nin 2020 seneyi için ortaya koyduğu sihrime potansiyeline çok rahat bir biçimde erişeceğini gösteriyor.”

Yatırımcılara seslendi: Türkiye’nin sunduğu stratejik konumu ve avantajı kaçırmayın
Berat Albayrak, yatırımcılara seslenerek, “Türkiye’nin sunduğu stratejik konumu ve avantajı kaçırmayın. Türkiye sürekli, eforlu idare ve sistem yapısıyla, konumuyla emin adımlarla gayesine ilerlerken, gelin geç kalmayın. Geç kalanlar ileride daha çok hayıflanacak, kaybettiği zamana üzülecek.” dedi.

24 SAATGÜNÜN ÖZETİ24 saat24 saat günün ehemmiyetli haberleri ve büyümeleri

 

 

son dakikason dakika haberlerhaberlerberat albayrakGÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.