DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

İran prensesi Süreyya’nın anılarını kitaplaştırdı

İran prensesi Süreyya’nın anılarını kitaplaştırdı
28.11.2019
365
A+
A-

Konser için geldiği Hatay ’ın İskenderun ilçesinde, takribî 20 yıldır İran krallık ailesini incelediğini ve pek çok done biriktirdiğini anlatan şarkıcı Ersin Faikzade, İran Şahı Muhammed Rıza Pehlevi ’nin ikinci eşi Süreyya İsfendiyarı Bahtiyari ’nin hatıralarını kitaplaştırdığını söyledi.

2020 senesinin ocak ayında çıkacak kitabının dünyanın bir hayli ülkesinde aynı anda piyasaya sürüleceğini belirten Faikzade, “Kitabım 6 ay değil 20 sene sürdü. Özel bir hobim olarak ben Prenses Süreyyayı, İran krallık ailesini incelemiştim. İran üzerine pek çok doneler biriktirdim. Dünyanın bir hayli yerinde de üniversitelerde de konuşmacı olarak da katıldım dedi.

’TÜRKİYE ’DE ÇOK SEVİLİRDİ ’

Süreyya İsfendiyari Bahtiyari ’nin Türkiyede çok hoşlanıldığını anlatan Faikzade, “1958de, Şah ’tan ufaladığında tüm dünya ağlarken, Türkiye ’de de gerçekten çok gözyaşı dökülmüş. Zira onu çok özümsemişler. Çocuğu olmadığı, bir evlat veremediği için sürgün edilmişti. Türkiyede kaplıcalarda takat aramıştı ama olmamıştı. Acılı ve kederli bir öykü. Ama inanıyorum ki tam dünyada tekerrürden onun hatırasını yaşatacağım. Çok araştırma doneleri var içinde, bir hayli materyal kullandım kitapta. Kitabımız Almanya, İngiltere, Fransa ile İran ’ın da aralarında yer aldığı Arap ülkelerinde aynı anda çıkacak” diye konuştu.

 

   

iframe height: 100% !important;width: 100% !important;]]>

Otlu Tereyağı Nasıl Yapılır? | Mucize LezzetlerMucize Lezzetler’in bugünkü kısmında otlu tereyağının nasıl yapılacağına dair ipuçları verdik. Gülçin Çavdarcı’nın enfes ipuçları ile sizlerle… Sponsorlu İçerik

daha fazla video için

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.