Aylardır süregelen görüşmeler sonrasında Alman devi Volkswagen, Manisa ’da fabrika kuracağına söyledi. Bu bültenle birlikte, Suudi Arabistan, Bulgaristan ve Türkiye arasında devam eden rekabetin galibi Türkiye oldu. Daha Önceki Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliyev, Türkiye’yle girdikleri Volkswagen yarışının denk koşullarda yapılmadığını ve Türkiye’nin ödünlere sahip olduğunu korundu. Bulgar milli radyosu BNR’ye beyanat veren Plevneliyev,
“Bu netlikle denk bir çaba olmadı. Çünkü görünene göre Türkiye, kaidelere hiç bağlı kalmadı ve ortak pazar kaidelerine alaka göstermedi. Türkiye Gümrük Birliği abonesi, tüm haklara sahip, ancak bununla beraber hiçbir mükellefliği bulunmuyor” dedi.

Bulgaristan Başbakan Dayanakçısı Tomislav Donçev de, Volkswagen’in bu sene Bulgaristan’ı seçim etmediğini ancak 2-3 sene içinde başka büyük bir işletmenin ülkelerine yatırım yapacağına inandığına sözlerine ilave etti.